Beltane


Beltane [lausutaan "B'yal-t'n"] on muinainen hedelmällisyyden juhla. Beltane on myös saatanallinen uusi vuosi, ja se on muinainen perinteinen kevään juhla. Hedelmällisyysjuhlat ovat peräisin muinaisesta Mesopotamiasta. Orgioita pidettiin yhdessä juhlien kanssa ruokaeläinten hedelmällisyyden ja tulevan vuoden satojen runsauden edistämiseksi. Beltane on saatanallisessa kalenterissa suoraan vastapäätä Samhainia [halloweenia], sillä Samhain on sadonkorjuun aikaa. Beltane on myös auringon paluun, sadon kylvön ja kevään uudelleensyntymisen juhla. 

Muinaisessa Mesopotamiassa tämä hedelmällisyysriitti tunnettiin nimellä "Zagmuku", Zagmukua vietettiin ensimmäisenä kevätpäiväntasauksen jälkeisenä uuden kuun päivänä. Muinaiset juhlivat myös sadonkorjuuta, joka oli suoraan vastapäätä Zagmukua, eli alkuperäistä Samhainia. 

Koska juhlapäivä keskittyi uudelleensyntymiseen, alkuperäinen luomiseepos, joka tunnetaan nimellä Enuma Elish, luettiin 12 päivää kestäneen juhlan neljäntenä päivänä. Alun perin juhla järjestettiin sumerilaisen Enlil-jumalan [Baal] kunniaksi, ja tästä juontaa juurensa nimi "Beltane". Mesopotamiassa uudenvuodenjuhlaa käytettiin myös vahvistamaan yhteisön ja jumalien välistä sidettä, ja yhteisöä edusti temppelirituaaleissa kuningas, sillä kuningas oli vastuussa maanpäällisen harmonian jatkuvasta vaalimisesta ja oli vastuussa jumalille. Kuningas yhdistyi ylipapittaren kanssa siksuratin sisäiseen pyhäkköön, ja molemmat suorittivat rituaalista seksiä. 

Saatanallinen vuosi perustuu luonnon kiertokulkuun. Kahdeksan suurta sapattia ovat Auringon vuoden [666] päiväntasaukset ja auringonseisaukset sekä niiden välissä olevat neljä ristineljännespäivää. Neljä päiväntasausta ja auringonseisausta perustuvat auringon liikkeeseen. Päiväntasaukset ovat Auringon liikkeen keskipisteessä ja päivänseisaukset ovat liikkeen päätepisteitä. Nämä neljä aurinkopistettä ovat maan ja auringon liikkeisiin perustuvia kosmisia tapahtumia, jotka symboloivat valon ja pimeyden vuorovaikutusta. "Tätä päivämäärää on jo pitkään pidetty eläinradan 'voimapisteenä', ja sitä symboloi Härkä, joka on yksi Tarot-korttien, Maailman ja Onnenpyörän 'tetra-muotoisista' hahmoista. [Kolme muuta symbolia ovat Leijona, Kotka ja Henki.]" ¹

Nämä näkyvät myös egyptiläisessä sfinkissä. "Astrologit tuntevat nämä neljä hahmoa eläinradan neljän 'kiinteän' merkin [Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies] symboleina, ja ne ovat luonnollisesti linjassa noituuden neljän suuren sapatin kanssa." ² 

Beltane on kevätpäiväntasauksen ja kesäpäivänseisauksen puolivälissä. Koska maa on linjautunut tähän tärkeään aikaan, telepaattinen viestintä jumalten ja henkimaailman kanssa on hyvin avointa. Tämä on erinomainen aika kommunikoida Demonien kanssa. 

Beltane alkaa auringonlaskun aikaan illalla 30. huhtikuuta. Tämä tapa juontaa juurensa keltteihin, jotka laskivat päivänsä aina auringonlaskusta auringonlaskuun. Auringonlaskun aikaan druidipapit sytyttivät Baal-tulet kukkuloiden huipuilla.

Beltane-tulet symboloivat elämän ja hedelmällisyyden kipinää. Perinteisesti Beltane-tulet koostuivat yhdeksästä erityyppisestä puusta otetuista puista, jotka sytytettiin erityisesti valmistellulla pyhällä ritilällä. Ruutu luotiin piirtämällä maahan neliö ja jakamalla se kahdeksaan pienempään neliöön. Kahdeksan ulomman neliön nurmikko kaivettiin ja poistettiin, ja keskelle jätettiin yhdeksäs neliö. "Beltane-tuli symboloi yhteisön keskeistä tulisijaa. Nämä paikalliset pyhät tulisija edustivat kaiken keskellä olevaa mystistä jumalallista tulta, jonka elämän kipinää jokainen meistä kantaa." ³

Beltanen aattoa on perinteisesti vietetty alasti orgiastisen seksin parissa. Pariskunnat muodostivat parit, hyppäsivät nuotioiden liekkien läpi ja menivät metsään aamunkoittoon asti harrastamaan koko yön kestävää seksiä intensiivisen juhlimisen jälkeen. Vaatteiden tai rituaalipukujen käyttäminen oli aivan liian vaarallista liekkien läpi hyppiessä. Usein karjaa ajettiin kahden tällaisen nuotion väliin [tammipuu oli niiden suosikkipolttoaine]. Seuraavana aamuna ne vietiin kesälaitumille. 

Juhlijat tanssivat alastomina majavan ympärillä. Maitopuu on peräisin egyptiläisestä obeliskista, ja se edustaa pystyssä olevaa fallosta [penistä]. Se on perinteisesti rakennettu koivun, puhdistuksen puun, puusta. 

"Noitakirjailijoiden Janet ja Stewart Farrarin sanoin Beltane-juhla oli pääasiassa "...häpeilemättömän inhimillisen seksuaalisuuden ja hedelmällisyyden aikaa". Tällaisia mielleyhtymiä ovat muun muassa toukokuun paalun ja harrastehevosen ratsastamisen ilmeinen fallinen symboliikka. Jopa näennäisen viaton lastenloru "Ride a cock horse to Banburry Cross..." säilyttää tällaisia muistoja. Seuraava rivi "...to see a fine Lady on a white horse" viittaa Lady Godivan vuosittaiseen ratsastukseen Coventryn läpi. Joka vuosi lähes kolmen vuosisadan ajan taivaan peitossa [alaston] kylän neito [joka valittiin toukokuun kuningattareksi] toteutti tämän pakanallisen riitin, kunnes puritaanit lopettivat tavan." 4

Muita toukokuunpäivän tapoja ovat muun muassa oman kiinteistön rajojen kiertäminen, aitojen ja rajamerkkien korjaaminen, savupiippujen nuohoaminen, jousiammuntaturnauksiin osallistuminen, tanssiminen, juhliminen, musiikki, juominen ja hemmottelu. 

Muinaisessa Egyptissä Het-Herin aikaan vietetty kevään hedelmällisyysjuhla tunnettiin nimellä "Iloisen liiton juhla". Härkä-maamerkin energia edustaa hedelmällisyyttä ja kasvukauden alkamista; auringon ja kuun liitto symboloi miespuolisen [aurinkoisen] ja naispuolisen [kuun] yhdistymistä; uusi kuu. Muinaiset egyptiläiset juhlistivat tätä juhlaa taiteella, musiikilla, tanssilla, esityksillä ja seksuaalisella kanssakäymisellä. 

Joy of Satan Ministeriö pyrkii vapauttamaan satanismin kaikesta juutalais-kristillisestä syöpäläisestä, joka on saastuttanut sitä vuosisatojen ajan. Toinen nimi huhtikuun 30. päivän juhlille on "Valbörgin juhla"." Kieltäydymme kutsumasta tätä yötä "Walpurgis-yöksi". "Walpurgis" on kristillisen pyhimyksen nimi. 

Vuosia sitten Saksan Harz-vuoristossa sijaitsevalla Brockenin huipulla pidettiin suuria sapatteja. Musta messu, juhlinta ja orgiat kestivät aamunkoittoon asti, ja valtavan nuotion ympärillä tanssittiin ja juhlittiin kiihkeästi. 

Valbörg-juhla on hedelmällisyyden juhla, joka juontaa juurensa viikingeistä. Juhla levisi kaikkialle Eurooppaan. Tähän aikaan verhon maan ja astraali-/henkimaailman välillä sanotaan olevan hyvin ohut. Sillä, mitä tänä yönä, erityisesti keskiyöllä [30. huhtikuuta - 1. toukokuuta] tehdään, on erityinen merkitys. Kaikki rituaalit, taikuus, henkiviestintä ja siihen liittyvät asiat ovat paljon voimakkaampia tänä pyhänä yönä. 

 

Viitteet: 

¹ Mike Nichols: The Eight Sabbats of Witchcraft

² Ibid.

³ Nigel Pennickin kirjoittama The Pagan Book of Days 

4 Mike Nichols: The Eight Sabbats of Witchcraft 

"The Religion Of Babylonia and Assyria", Morris Jastrow, Jr., PH.D., 1898

 

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457