BERITH
eli 
BAAL-BERITH, BAAL-BERETH, BAAL-TAMAR,
BEAL, BOFI, ja BOLFRY


*[Thothilta saatu tieto] 

"Baal" tarkoittaa "Herraa". "Baal-Berith" on "Herra Berith". Hän ennustaa tulevaisuutta, näkee menneisyyden ja voi muuttaa metallin kullaksi. Hän auttaa nousemaan korkeisiin asemiin ja saamaan kunnianosoituksia. Hän puhuu hyvin selkeällä ja pehmeällä äänellä. 
SIGIL

Baal-Bereth on Yule-kauden ja Yule-(joulu-)puun isä. "Joulukuusi, joka on nyt niin yleinen keskuudessamme, oli yhtä yleinen pakanallisessa Roomassa ja pakanallisessa Egyptissä. Egyptissä tuo puu oli palmu; Roomassa se oli kuusi; palmu merkitsi pakanallista Messiasta Baal-Tamaria, kuusi viittasi häneen Baal-Berithinä." 1 Joulukuusi, kuten on todettu, oli Roomassa yleensä eri puu, jopa kuusi; mutta juuri sama ajatus kuin palmupuuhun sisältyi myös joulukuuseen; sillä se symbolisoi salaa vastasyntynyttä Jumalaa Baal-Berithinä, "liiton herrana", ja varjosti näin hänen valtansa ikuisuutta ja ikuista luonnetta, ei sitä, että kaaduttuaan vihollistensa edessä hän oli noussut voittajana heidän kaikkien yläpuolelle." 2

Egyptiläiset palvoivat Nimrodia palmuna ja kutsuivat häntä Messiaaksi "Baal-Tamariksi". Muinaisimpien baaleiden keskuudessa hänet tunnettiin nimellä Baal-Bereth, "kuusen herra". Hänestä kehittyi Baal-Berith, "liiton herra". Muinaisessa Roomassa, jossa myös palvottiin kuusta, häntä kutsuttiin "Baal-Berithiksi". 

Joulukuun 25. päivää vietettiin Roomassa päivänä, jolloin voitokas Jumala ilmestyi jälleen maan päälle, ja sitä pidettiin Natalis invicti solis, "voittamattoman auringon syntymäpäivänä". Nyt joulupuu edustaa auringonjumalana tunnetun, mutta vihollistensa kaataman Nimrodin kuollutta kantoa; joulupuu edustaa Nimrodia - surmattua, uudestisyntynyttä jumalaa. Muinainen tapa suudella mistelinoksan alla, joka oli yleisin druideilla, oli peräisin Babyloniasta, ja se kuvasti Messiasta, "miestä, joka on oksa". Misteliä pidettiin jumalallisena oksana - oksana, joka tuli taivaasta ja kasvoi maasta versovalla puulla. Nimrodia, luonnon jumalaa, symbolisoi suuri puu. Mutta koska hänet oli kaadettu ja tapettu parhaassa iässään, häntä symbolisoi nyt oksaton puunrunko, jota kutsuttiin joulupuuksi. Sitten suuri käärme tuli ja kietoutui Nimrodin (kannon) ympärille. Ihmeen kaupalla kantoon ilmestyi uusi puu, joka symboloi Nimrodin ylösnousemusta ja voittoa kuolemasta. Tässä on kuva muinaisesta Efesoksen kolikosta: 

Baal-Berith tunnettiin myös "Liiton Herrana" ja "Berithin Jumalana". Hän oli suosittu jumala, ja häntä palvottiin Kanaanissa, Filistiassa ja Sikemissä. Hän oli Sikemin ja joidenkin kanaanilaisten naapurikaupunkien välisen liiton suojelija, jotka olivat alun perin itsenäisiä, mutta jotka heprealaiset saivat lopulta alistettua. 
"Kaikki israelilaiset, jotka saattoivat asua Sikemissä, olivat yksinkertaisesti tai suojeltuja muukalaisia, eivätkä liiton osapuolia. Baal-Berithin temppelissä oli kassa, josta kansalaiset maksoivat Abimelekille. Siellä Gaal astui ensimmäisen kerran esiin kapinan johtajana, ja sen piirissä Sikemin tornin ('akropolis') asukkaat löysivät kapinan päättyessä väliaikaisen turvapaikan Abimelekiltä."3

"Baal-Berith tunnettiin myös "yhteisön Jumalana". 

Alla on valokuvia Baal-Berithin temppelin muinaisista jäänteistä: 

Baal-Berithin temppelin jäännökset ovat pyöreäkulmainen, maata täynnä oleva tasanne, jonka päällä seisoi aikoinaan massiivinen temppeli. Temppeli on ajoitettu 1200-/12. vuosisadalle eaa. Se oli 86 jalkaa pitkä ja 78 jalkaa leveä, ja sen seinät olivat noin 19 jalkaa paksut. "Arkeologit uskovat, että se oli kaksikerroksinen rakennus. 
Sillä oli yksi sisäänkäynti itään, jonka keskellä oli pylväs, joka kannatteli kattoa, ja sisäänkäynnin molemmin puolin oli massiivinen torni. Itäiseen torniin kuului portaikko, joka saattoi johtaa toiseen kerrokseen. Pääsalin sisällä oli kaksi pylväsriviä. Temppelin edessä olevalta puoliympyrän muotoiselta alustalta löytyi osa pyhästä pylväästä tai seisovasta kivestä (näkyy yllä olevan kuvan oikealla puolella), Arkeologit uskovat sen merkinneen temppelin sisäänkäyntiä." 

________________________________________

1 Alexander Hislopin kirjoittama "The Two Babylons" 1858. 

2 2. Encyclopedia Biblica: A Critical Dictionary of the Literary Political and Religious History the Archeology Geography and Natural History of the Bible © 1899 

3Ibid.

Kuvat otettu lähteestä: Alexander Hislopin "The Two Babylons" 1858. 


Takaisin Demoneihin, Helvetin Jumaliin

 

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457