Kommunismin Kristityt Juuret


"Kristillinen teologia on bolsevismin isoäiti."
- Oswald Spengler

"Kristinusko ja kommunismi ovat hengellisesti ja ideologisesti hyvin lähellä toisiaan. Tämä on melko tunnettu käsite, jonka ovat omaksuneet monet ajattelijat Thomas Moresta Lev Tolstoyhin. Harva tietää, että maailman ensimmäinen sosialistinen valtio perustettiin Paraguayhin ja että se perustui katolisten jesuiittojen ajatuksiin ennen kuin Marx loi oppinsa." 

"Katolisen kirkon 'Jeesuksen seura' - jesuiittojen uskontokunta - vastasi suunnilleen KGB:tä Neuvostoliitossa." 
Yllä olevat lainaukset otettu "Pravdasta" [Kommunistisen puolueen päälehti ja entisen Neuvostoliiton johtava sanomalehti]. Artikkelista: Is there any difference between Christianity and Communism? 30/04/2013 

"Amerikkalaiset sanomalehdet väittävät, että Stalin on ennalta määrätty pelastamaan kristinusko." 
-Josef Goebbels 1

Kommunismi ei ole kristinuskon vastainen, kuten yleisesti uskotaan: 
Tämän lisäksi katolisella kirkolla on Kiinassa yli 70 miljoonaa jäsentä, ja se on kasvussa. Kommunistisessa Pohjois-Koreassa on myös katolinen Changchungin katedraali, joka on Pohjois- Korean Pjongjangin roomalaiskatolisen piispan nimellinen katedraali. Venäjän ortodoksinen kirkko toimi käsi kädessä kommunistisen puolueen kanssa Neuvostoliitossa. Vallankumouksen aikainen papistoon kohdistettu väkivalta oli vain tsaarin ajan elementtien karsimista sen riveistä, ei muuta. Stalin teki avoimesti yhteistyötä ortodoksisen kirkon kanssa auttaakseen kommunistien sotaponnistuksia puna-armeijan hyväksi toisen maailmansodan aikana. Nykyään Venäjällä Venäjän ortodoksisen kirkon korkea-arvoiset papit kannattavat avoimesti kristillistä kommunistista liikettä kansakunnassaan. Katolinen kirkko on myös ollut vahvasti mukana kommunistisessa vapautuksen teologiassa Etelä-Amerikassa. Ei ole mikään erehdys, että katolinen papisto saattoi ylittää "rautaesiripun" kylmän sodan aikana helposti.
80 miljoonaa Raamattua painettu Kiinassa - ja määrä kasvaa edelleen  - Linkki Christianity Todayn artikkeliin. 

"Ernst Bloch (1885-1977) oli saksalainen marxilainen filosofi ja ateistinen teologi. Vaikka hän ei itse ollut kristitty, hänen sanotaan "kuroneen umpeen kuilun" kristillisen kommunismin ja marxilaisuuden leniniläisen haaran välillä. Yksi Blochin tärkeimmistä teoksista, Toivon periaate, sisältää muun muassa seuraavia julistuksia: "Ubi Lenin, ibi Jerusalem" [Missä Lenin on, siellä on Jerusalem] ja "kommunismin bolsevistinen täyttymys [on osa] ikivanhaa taistelua Jumalan puolesta".  2

Todellisuudessa kristinusko valmistaa kansaa olemaan avoin kommunismille ja hyväksymään sen. Kristillisissä opeissa tai nasaretilaisten opetuksissa ei ole mitään sellaista, mikä olisi millään tavalla ristiriidassa kommunismin kanssa. Kristinusko ON kommunismia. 

Kristinusko valmistaa seuraajia myös kommunismiin siinä mielessä, että ihminen indoktrinoidaan kestämään epäoikeudenmukaisuutta. Lähes jokainen on kuullut Raamatun kirjoitukset toisen posken kääntämisestä, ylimääräisen mailin kulkemisesta, vihollisten rakastamisesta ja niin edelleen. Nämä opetukset toimivat yhdessä kommunismin kanssa oikeusjärjestelmän ja henkilökohtaisten oikeuksien tuhoamisessa. Rikollisuuden annetaan riistäytyä niin käsistä [kuten se on jo tapahtunut], että kansaa ei ainoastaan lannisteta taistelemasta vastaan, vaan jos joku puolustaa itseään, häntä usein rangaistaan siitä. Nämä juutalaiset ohjelmat asettavat ansan. Useimmat ihmiset ovat lopulta enemmän kuin halukkaita luopumaan oikeuksistaan erittäin tiukkojen lakien hyväksi rikollisuuden hillitsemiseksi. Molemmat ohjelmat kieltävät kaikenlaisen henkilökohtaisen toiminnan oikeudenmukaisuuden valvomiseksi ja asettavat tämän vastuun valtion käsiin kommunismissa ja niin sanotun "Jumalan" käsiin kristinuskossa. Kaikenlainen kapinointi tai vastarinta on vakava rikos. Väärinkäytösten ja epäoikeudenmukaisuuden hyväksyminen ovat molemmat hyvin välttämättömiä orjavaltion perustamiseksi. Orja ei saa koskaan yrittää taistella vastaan tai kapinoida millään tavalla. Viha on toinen tabu molemmissa ohjelmissa. 

Katsaus kommunismin syntyyn: 
Kommunismi syntyi järjestöstä "The League of the Just". Oikeudenmukaisten liiton ("Bund der Gerechten" tai "Bund der Gerechtigkeit") tunnuslause oli "Kaikki ihmiset ovat veljiä", ja sen tavoitteina oli "Jumalan valtakunnan perustaminen maan päälle, joka perustuu lähimmäisenrakkauden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden ihanteisiin". 
"Lontoossa kesäkuussa 1847 pidetyssä kongressissa "Oikeudenmukaisuuden liitto" yhdistyi Karl Marxin ja Friedrich Engelsin johtaman kommunistisen kirjeenvaihtajakomitean jäsenten kanssa, hyväksyi uuden järjestyssäännön ja ohjelman ja muodosti itsensä uudelleen kommunistiseksi liitoksi." [3]
Tämä on kristillisen opin perusta.

Voimme jäljittää kommunismin juuret radikaaliin liberaaliin ideologiaan Euroopassa. Joka itsessään on kristinusko valepuvussa. Kuten Nietzsche totesi Ranskan vallankumouksesta ja sen liberaalista ideologiasta kuin: "kristinuskon tyttärenä ja jatkumona". 

Tämä radikaali, universalistinen ja tasa-arvoinen oppi on kristinuskon ja liberalismin ytimessä, ja sen ponnahduslauta on kommunismi. Jossa liberalismi sitten muuttui avoimesti kommunismiksi: 

"1840-luvun vuosikymmenellä sana "kommunisti" tuli yleiseen käyttöön kuvaamaan niitä, jotka pitivät Ranskan vallankumouksen jakobiinikerhon vasemmistoa ideologisina esi-isinään. Tämä poliittinen suuntaus näki itsensä Gracchus Babeufin johtaman vuoden 1795 Tasa-arvoisten salaliiton tasa-arvoisena perillisenä. Pariisin sans-culottes, jotka olivat vuosikymmeniä aiemmin olleet Babeufin tukipilari - käsityöläiset, kulkukauppiaat ja kaupunkien työttömät - nähtiin potentiaalisena perustana uudelle yhteiskuntajärjestelmälle, joka perustui tuon ajan moderniin konetuotantoon." 

Ranskalainen ajattelija Étienne Cabet innoitti mielikuvitusta romaanillaan utopistisesta yhteiskunnasta, joka perustui yhteisölliseen konetuotantoon - "Voyage en Icarie" [1839]. Vallankumouksellinen Louis Auguste Blanqui kannatti sitä, että eliitti organisoi väestön ylivoimaisen enemmistön "rikkaita" vastaan, kaappasi vallankaappauksella hallituksen ja otti käyttöön uuden tasa-arvoisen talousjärjestyksen."  4

Katsaus nouseviin suuntauksiin kristinuskosta liberalismiin ja kommunismiin: 

Liberalismi on kristinuskoa ilman Kristusta 
William Gayley Simpsonin "Which Way Western Man?" 

Revilo Oliver:
Lainaus: 
"Muut mainitsemani luopiot ja monet nyt unohdetut, yhdessä lähes kaikkien viime vuosisatojen antikristittyjen kanssa, ovat esimerkki sen toiminnasta, mitä voidaan kutsua kulttuurijäämien laiksi. Kaikissa sivistyneissä yhteiskunnissa, kun jokin pitkään vakiintunut ja yleisesti hyväksytty uskomus havaitaan uskomattomaksi, hyvät mielet hylkäävät sen, mutta he säilyttävät yleensä johdannaisuskomukset, jotka alun perin johdettiin heidän hylkäämästään uskontunnustuksesta ja joiden on loogisesti oltava riippuvaisia siitä. Näin kävi, että kristinuskon nykyajan viholliset hylkäsivät mytologian, mutta säilyttivät kritiikittömästi uskon siitä johdettuihin sosiaalisiin ja eettisiin taikauskoihin - uskon, jota he kutsuvat oudosti rationaaliseksi, mutta pitävät siitä kiinni uskonnollisella kiihkolla." 

"He nauravat typerälle tarinalle Aatamista ja hänen kylkiluistaan, mutta he uskovat edelleen "ihmissukuun", joka polveutuu yhdestä ainoasta esi-isäparista, ja siten "ihmisten veljeyteen". He puhuvat "koko ihmiskunnasta" ja antavat termille salaperäisen ja mystisen merkityksen, jota he eivät anna vastaaville termeille, kuten "kaikki pussieläimet" tai "kaikki sorkkaeläimet". He höpöttelevät "ihmisen oikeuksista", vaikka hetken ajatuksen pitäisi riittää osoittamaan, että ilman yliluonnollisen monarkin määräystä ei voi olla muita oikeuksia kuin ne, jotka vakaan ja yhtenäisen yhteiskunnan kansalaiset ovat sopimuksella tai vakiintuneella tavalla antaneet itselleen; ja että vaikka kansalaiset voivat osoittaa ystävällisyyttä muukalaisia, orjia ja koiria kohtaan, tällaisilla olennoilla ei tietenkään voi olla oikeuksia." 

"He eivät usko, että yksi kolmasosa jumalasta ruumiillistui maapallon kurjimmalla alueella seurustellakseen lukutaidottomien talonpoikien kanssa, pitääkseen saarnausta barbaarikansan rääväsuulle ja korottaakseen tietämättömät ja karkeakieliset maagisesti, jotta he "tekisivät tämän maailman viisaudesta hulluutta", ", jotta "viimeiset olisivat ensimmäiset" - siihen he eivät usko, vaan he pitävät kiinni sairaalloisesta ylemmyydentunnon vihasta, joka saa kristityt ihastumaan kaikkeen alhaiseen, alempiarvoiseen, järjettömään, halventuneeseen, epämuodostuneeseen ja rappeutuneeseen." 

"He höpöttelevät 'ihmiselämän pyhyydestä' - erityisesti sen iljettävimmistä muodoista - pohtimatta, että tarvitaan luojajumala, joka tekee jostakin pyhää. Ja he kiihkoilevat kuumeisesti universaalin "tasa-arvon" puolesta, joka voidaan saavuttaa vain alentamalla kaikki ihmiset alimpien tasolle, ilmeisen tietämättöminä siitä, että he vain toistavat kristittyjen usein ilmaiseman kaipuun tulla lampaiksi (nisäkkäistä tyhmimmiksi), joita paimentaa hyvä paimen, mikä sisältyy epäsuorasti kaikkiin Uuden testamentin kertomuksiin, vaikkakin se ilmaistaan kaikkein suorasukaisimmin eräässä toisessa evankeliumissa, jossa kerrotaan Jeesuksen lupaavan, että sen jälkeen kun hän on kiduttanut ja teurastanut maan sivistyneemmän väestön, tapahtuu ylösnousemus, ja hänen lammaslampaansa putoavat haudoistaan, kaikki samanikäisinä, samaa sukupuolta, samankokoisina, ja kaikilla on erottamattomat piirteet, niin että he ovat yhtä identtisiä kuin mehiläiset parvessa." 

"Vaikka "liberaalien" ja marxilaisten kulttien opilliset erot ovat yhtä suuret kuin ne, jotka erottavat luterilaiset ja baptistit toisistaan, ne ovat pohjimmiltaan samaa taikauskoa, ja se, pitäisikö niitä kutsua uskonnoiksi, riippuu siitä, rajoitammeko sanan uskomiseen yliluonnollisiin henkilöihin vai laajennammeko sen kattamaan kaikki sokean uskon muodot, jotka perustuvat havaittujen tosiasioiden ja järjen sijasta tunnekuohuun. Kun nuo "ateistiset" kultit huutavat vihaansa "fasisteja" ja "natseja" kohtaan, heidän on ilmeisesti uskottava, että nuo pahat henkilöt ovat paholaisen riivaamia ja että heidät pitäisi siksi käännyttää tai tuhota pyhyyden ja rakkauden edistämiseksi. Ja kun he näkevät "rasisteja", jotka jumalattomasti korvaavat faktat ja järjen ajattelemattomalla uskolla hyväksyttyihin satuihin, heidän halunsa hävittää paha on yhtä suuri kuin kristityn väkijoukon, joka raahasi kauniin ja liian älykkään Hypatian vaunuistaan ja raaputti rakastavasti osterin kuorilla lihaa hänen luistaan, kun hän oli vielä elossa." 

"Hyvin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta antikristityt, epäilemättä tietämättään, säilyttivät mielessään suuren osan kristillisestä opista, ja he jopa herättivät henkiin antiikin alkukantaisen bolsevismin myrkyllisimmät elementit, joita vakiintuneet kirkot olivat kristinuskon suurina päivinä lieventäneet tai pitäneet loitolla. Eivätkä nykyään tunnustautuneet ateistit pidä outona sitä, että he ovat kaikissa yhteiskunnallisissa kysymyksissä olennaisesti samaa mieltä ulvovien dervissien ja evankelisten shamaanien kanssa, joita ja muita viestintävälineitä hallitseva Järjestäytynyt juutalaisuus tukee tuhlailevalla julkisuudella, osallistuvat ahnaasti nykyiseen pyrkimykseen saattaa amerikkalaiset täydelliseen typeryyteen kaikenlaisilla järjettömillä huijauksilla." 

"Kristillinen teologia on bolsevismin isoäiti." 
-- Oswald Spengler

Voimme todistaa tämän lausuman kristillisen kommunismin avoimella lipulla: 
"Kristilliset kommunistit pyrkivät kuitenkin laajamittaiseen yhteiskunnalliseen muutokseen. Jotkut uskovat, että sen sijaan, että kristityt yrittäisivät muuttaa kokonaisen maan politiikkaa ja taloutta, heidän tulisi sen sijaan perustaa kommunismi vain paikallisella tai alueellisella tasolla." 

Latinalaisen Amerikan kristillisen kommunistisen vapautuksen teologian haara perustuu teologien, kuten Leonardo Boffin mukaan; käsitykseen, jonka mukaan "varovaisuus on radikaalin kriisin tilanteiden ymmärtämistä". Kristilliskommunistien keskuudessa hyödynnetään historiallista materialismia analyysimenetelmänä, jonka avulla määritellään kyseisen kriisin luonne poliittis- taloudellisen dynamiikan ja modaliteettien tuotteena, joka on peräisin niin sanotun "myöhäiskapitalistisen/imperialistisen tuotantotavan" toiminnasta. Vapautuksen teologian tämän osa-alueen mukaan kristityn kommunistin haasteena on sitten määritellä, mitä tarkoittaa (konkreettisen yhteiskunnallisen todellisuuden konkreettisen analyysin yhteydessä) "köyhien ja sorrettujen etuoikeutetun vaihtoehdon" vahvistaminen käytäntönä (aktiivisena teoriana), jota käskee etiikka, jonka väitetään juontavan juurensa "Jeesuksen beatidisiin opetuksiin". 

Kristillisessä kommunistisessa vapautuksen teologiassa ei sinänsä ole kyse evankelioinnista, vaan pikemminkin sellaisen ortopraxis-toiminnan (eettinen toiminta; ehto, jossa tulla valoon tekemällä Jumalan tekoja) kehittämisestä, jonka tavoitteena on sovittaa yhteen Jeesuksen "beatidinen etiikka", sellaisena kuin se on esitetty vuorisaarnassa, ja nykyiset yhteiskunnalliset kamppailut sitä vastaan, mitä kutsutaan "uuskolonialismiksi" tai "myöhäiskapitalismiksi". Sekä kristillinen kommunismi että vapautuksen teologia korostavat "ortopraksista" enemmän kuin "ortodoksisuutta". Nykyaikaisten yhteiskunnallisten kamppailujen luonnetta kuvaava kertomus kehitetään "materialistisen analyysin" avulla, jossa hyödynnetään Karl Marxin kehittämiä historiografisia käsitteitä. Konkreettisena esimerkkinä on paraguaylainen Sin Tierra -liike (maattomien liike), joka harjoittaa suoraa maankaappausta ja sosialisoidun maatalousosuuskuntatuotannon perustamista asentamientoihin. Paraguayn nykypäivän Sin Tierra -liike toimii hyvin samankaltaisesti kuin reformaation aikaiset kaivajat. Camilo Torresille (kolumbialaisen sissiryhmän E.L.N.:n perustaja) tämän ortopraxis-käsitteen kehittäminen merkitsi katolisen eukaristian viettämistä vain niiden keskuudessa, jotka käyvät aseellista taistelua Kolumbian valtion armeijaa vastaan, mutta taistelevat samalla heidän rinnallaan. 

Kristityt kommunistit pitävät Apostolien tekojen 2 ja 4 raamatunjakeet todisteena siitä, että ensimmäiset kristityt elivät kommunistisessa yhteiskunnassa. Thomas Wharton Collensin Saarnaus on hyvä kuvaus siitä, miten raamatullisia lähteitä käytetään yhteisomistusyhteiskunnan tavoitteeseen; Prof. José P. Miranda, "Comunismo en la Biblia" (1981), käännetty nimellä "Communism in the Bible" (Maryknoll, N.Y.: Orbis Books, 1982). 

Mutta lisäksi he siteeraavat myös lukuisia muita Raamatun kohtia, jotka heidän mielestään tukevat ajatusta, että kommunismi on eettisin yhteiskuntajärjestelmä ja että se on väistämättä osa Jumalan valtakuntaa maan päällä. Useimmin siteeratut raamatunkohdat ovat peräisin kolmesta synoptisesta evankeliumista, jotka kuvaavat Jeesuksen elämää ja toimintaa. 

Yksi Jeesuksen kuuluisimmista rikkaita koskevista huomautuksista löytyy Matteuksen evankeliumista 19:16-24 (sama tapahtuma on kuvattu myös Markuksen evankeliumissa 10:17-25 ja Luukkaan evankeliumissa 18:18-25, ja vertauskuvasta, jossa kameli menee neulansilmän läpi, on yhteistä sekä Matteuksen että Luukkaan evankeliumissa). 

[21] Jeesus sanoi hänelle: »Jos tahdot olla täydellinen, niin mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille. Silloin sinulla on aarre taivaissa. Tule sitten ja seuraa minua.»
[22] Mutta kun nuorukainen kuuli nämä sanat, hän lähti surullisena pois, sillä hänellä oli paljon omaisuutta.
[23] Silloin Jeesus sanoi opetuslapsilleen: »Totisesti: rikkaan on vaikea päästä taivasten valtakuntaan.
[24] Minä sanon teille: helpompi on kamelin mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan.»

Jeesus kuvasi myös "rahanvaihtajia" (eli valuutanvaihtoa harjoittavia) "varkaiksi" ja ajoi heidät ulos Jerusalemin temppelistä. Tätä kuvataan kohdissa Matt. 21:12-14, Mark. 11:15 ja Joh. 2:14-16. 

Lisäksi kommunistisia asenteita ja implikaatioita löytyy 3. Mooseksen kirjasta 25:35-38: Merkittävintä on, että tämä on osa Mooseksen lakia, ja sellaisena se on pikemminkin käsky kuin kehotus tai mielipiteiden tuulettaminen. Tämä seikka vaikuttaa voimakkaasti myöhempään keskusteluun, joka koskee kysymystä rikkauksista luopumisen pakollisuudesta tai vapaaehtoisuudesta joko mahdollisena pääsyvaatimuksena kristillisen armon piiriin tai keinona saavuttaa jumalalliset aikomukset ihmisen yhteiskuntajärjestyksen suhteen. 5

"Kristillinen teologia on bolsevismin isoäiti." - Oswald Spengler

Linkki artikkeliin Kristinusko ja kommunismi: juutalaiset kaksoset


_____________________________________________________________________________


Viittaukset:
1 Sivu 108 The Goebbels Diaries, toimittanut ja kääntänyt Louis P. Lochner © 1971, Universal-Award House, Inc.; 1948, Doubleday & Company; Garden City NY. 

2 https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_communism

3 https://en.wikipedia.org/wiki/League_of_the_Just

4 https://en.wikipedia.org/wiki/Communist_League

5 https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_communism

William Gayley Simpsonin Which Way Western Man?


TAKAISIN KRISTINUSKON PALJASTAMISEEN

 

Takaisin Kolmanteen valtakuntaan 666